Om oss

Oss..  Ja, det är Ingela Påsse van Reis och Claes Påsse.

Ingela är den som jobbar som Ekonom samt Ombud för Agria Djurförsäkring och med uppfödning som hobby. Telefonen går ofta varm med frågor från nyblivna men även äldre valköpare. Ingela är även angagerad i Goldenklubbens göteborgs sektion.

Själv är jag inte så väldans intresserad i hundar utan kanske snarare i foto och annan teknik.

Hjälper gärna till med webbsidor och dyligt. Jobbar dagtid med tokstora dieselmotorer och kompressorer på Atlascopco.se  

Vi har alltid massa projekt på gång i vår hemma miljö.

Ha det bra Ingela och Claes

Teknisk utrustning

Kamerahus:Nikon D3s

Kamerahus:Nikon D300s 

Objektiv:Tamron AF 18-270mm

Objektiv:Nikkor 28-300

Blixt:Nikon SB900

Mikrofon:Røde 

Stativ:Manfrotto 190XB

Dator:Imac 27" i5 

Backup system:  Netgear Duo 4*2Tb som hanteras av Time Machine

Arbetsflöde

Fotona tas endast i Jpeg dock med högsta upplösning och kvalitet. Sedan låter jag Picasa skapa ett album och flyttar in bilderna när. De bilder som är direkt felaktiga kasseras. Eventuellt justerar jag bilderna en smula, kanske lite varmare eller kallare ton. Om bilderna skall redigeras på något omfattande sätt så gör jag detta i Picnik.

Skall bilderna publiceras på fragraces.se så loggar jag in på editor sidan på vårt webbhotell. Där ser jag webbplatsen på nästan samma sätt som ni gör nu fast med den skillnaden att jag kan förändra innehållet. Allt detta via en vanlig webbläsare. Enastående lätt att lägga in bilder och text och en himla massa andra objekt. De nackdelar jag kunnat konstatera är att det finns ingen "undo" funktion och det kan kännas lite stressande att inte ha tillgång till sina html filer via ftp. Förutom detta så är det ett verktyg/leverantör som jag rekommenderar att ni prövar.

www.hemsida24.se